HOME DIENSTEN OVER ZONCONSULT CONTACT LINKS


Soms heb je vragen die je al langer bezig houden, waar je al van alles aan hebt proberen te doen, maar op een of andere manier niet verder mee komt. Persoonlijke vragen die betrekking kunnen hebben op zowel je werk als je privéleven, zoals:

  • Wat is de reden dat ik niet functioneer op mijn werk?

  • Wat speelt er tussen mij en mijn collega/baas waar ik geen vat op krijg?

  • Hoe komt het dat dit team niet functioneert?

  • Wat houdt me tegen om te doen wat ik werkelijk wil?

  • Waarom loop ik hier toch telkens tegen aan?

Door op een “systemische” wijze naar je vraag te kijken, bekijk je het vanuit een ander en groter perspectief en worden onderliggende patronen zichtbaar. Door hierbij een opstelling te gebruiken maak je letterlijk het onzichtbare zichtbaar.

 

Een opstelling kan je een stap verder helpen door inzicht te geven. Door te zien en te erkennen wat er is, ontstaat er beweging, een begin naar een verandering, een oplossing of verbinding. Het bijzondere en mooie van de manier van werken met gekleurde matten is dat er wordt gewerkt zonder vóórinformatie. De vraag die je wilt inbrengen hoeft niet uitgesproken te worden. Hierdoor werken we tijdens de opstelling met wat er is en ben je minder geneigd om te gaan interpreteren. Jouw proces wordt gefaciliteerd, dit betekent dat jij de stappen bepaalt. Wat er precies gebeurt, is niet in woorden uit te leggen, dit kun je alleen maar ervaren.

 

Opstellingen kunnen onderdeel uitmaken van een programma of traject, zoals een persoonlijk coachings- of loopbaanprogramma of een teamdag. Zonconsult organiseert ook workshops systemisch werken van een avond of een dag. Daarnaast is het mogelijk om een individuele opstelling te doen tijdens een privé consult.
 

Het onzichtbare zichtbaar maken.


Ervaren zegt meer dan woorden.

"Een ervaring onder leiding van 2 warme mensen met echte interesse in mensen. De keuze van openheid over mijn vraag lag helemaal bij mij en dat gaf een heel fijn gevoel".

Liset