HOME DIENSTEN OVER ZONCONSULT CONTACT LINKS


Zonconsult kent verschillende loopbaanprogrammaís waarbij heroriŽntatie op je loopbaan centraal staat. Welk programma passend is hangt af van de vraag en de doelstelling. De werkwijze is bij ieder programma verschillend, maar start altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.


Talentenspiegel

Tijdens dit programma wordt je vanuit verschillende kanten een spiegel voorgehouden. De doelstelling is een helder beeld te krijgen van je kwaliteiten, drijfveren en belemmeringen en wat passende rollen en werkomgevingen voor je zijn. Zodat je een bewuste keuze kunt maken met betrekking tot een volgende stap in je loopbaan. Het programma heeft een doorlooptijd van circa zes weken. Mogelijke vragen zijn:

  • Ik wil iets anders, wat past bij mij?

  • Ik werk hier nu al tien jaar, wat zijn mijn ontwikkelmogelijkheden?

Persoonlijk loopbaanprogramma

Het programma heeft als doelstelling het vinden van een andere passende baan. Afhankelijk van je persoonlijke vraag en situatie zal er aandacht worden besteed aan de volgende onderdelen:

  1. Wie ben ik en wat wil ik? Helder krijgen waar je kracht en belemmeringen liggen, wat je drijfveren zijn en wat werk voor je betekent.

  2. Wat zijn passende mogelijkheden en wil ik dat echt? OriŽntatie op de arbeidsmarkt onder andere door middel van netwerken en het aanbrengen van focus.

  3. Hoe vind ik die baan? Strategie bepalen op welke manier je de arbeidsmarkt gaat benaderen en hoe je je optimaal presenteert.

Het programma heeft een doorlooptijd tussen de drie en twaalf maanden. Mogelijke vragen zijn:

  • Hoe vind ik een andere passende baan?

  • Ik zoek iets anders, maar weet niet wat en hoe?

Loopbaan coaching

Dit programma bestaat uit een serie van drie tot vijf individuele coachingssessies, waarin een concreet loopbaanonderdeel wordt behandeld. De Coaching kan op zich staan in geval van een heldere vraag of een vervolg zijn op een eerder gevolgd programma. De frequentie van de gesprekken wordt in overleg bepaald. Mogelijke vragen zijn:

  • Waar ligt mijn kracht en wat zijn mijn drijfveren?

  • Hoe netwerk ik op een effectieve manier?

  • Hoe presenteer ik me optimaal op de arbeidsmarkt.

Zonconsult op maat
Zonconsult biedt, naast de genoemde programmaís ook andere maatwerkoplossingen. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

 

Welke weg kies jij?

Na een 2de burn-out ben ik in contact gekomen met Karin. Met haar hulp kreeg ik steeds meer vertrouwen in mezelf en de toekomst. Nu ben ik er weer klaar voor om op eigen kracht verder te gaan. De zon straalt weer in mezelf en dat geeft een heerlijk gevoel!


Marjo